Popularność zdrowej żywności rośnie z roku na rok. Wiąże się to z narastaniem mitów, które nie zawsze są prawdziwe. Poznaj mity o żywności ekologicznej i dowiedz się, na co zwracać uwagę, kupując produkty z etykietą "bio" lub "eko". Zapraszamy do lektury.
Arbuzy kochamy wszyscy – i mali i duzi. Soczyste, słodkie, po prostu smaczne. Wydawałoby się, że to tylko woda i cukier, a tu jednak jest coś więcej. Pełne witam i przeciwutleniaczy. Jeśli macie dobre źródło arbuzów, a macie – bo u nas w BIOzFarmy.pl znajdziecie ekologiczne arbuzy, to jedzcie póki jest sezon!
Kiszonki polecają się cały rok! To doskonałe źródło witamin: B1, B2, B3, niezbędnych do zwiększenia wchłaniania żelaza. Wpływają także na włosy i paznokcie, wzmacniając je oraz wygładzają skórę Ponadto znajdziemy tu też witaminy: A, C, E, K, wapń, potas, fosfor i magnez. Zawartość witamin i minerałów pozytywnie wpływa na procesy regulujące i obronne w naszym ciele i chroni nas m.in. przed niedokrwistością.
Jak jest lato, to są i truskawki. I u nas też sa bio truskawki z gruntu – dzwońcie i umawiajcie się na odbiór! Koktajle, smoothie, lody truskawkowe czy zjadane na surowo owoce, wszyscy znamy. Ale z każdym sezonem chcemy czegoś więcej. To Wam zaserwujemy!
Jedzenie ma ogromny wpływ na zdrowie, samopoczucie, stan skóry, kości czy mięśni. Żywność ekologiczna to doskonałe paliwo dla organizmu, które cieszy się rosnącą popularnością. Coraz więcej osób wybiera eko żywność, która znacząco różni się od wysoko przetworzonego jedzenia. Dowiedz się, jakie właściwości ma żywność ekologiczna i dlaczego warto na nią przejść.
Próbowaliście już pysznego koktajlu truskawkowego z selerem naciowym? Jeśli nie, to koniecznie nadróbcie zaległości. To nie tylko uczta dla podniebienia, ale potężny zastrzyk zdrowia dla organizmu. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak wiele właściwości ma seler naciowy. A w kontekście obecnych upałów, zdecydowanie warto urozmaicić nim codzienną dietę.