BIO Kiszonki
( ilość produktów: 20 )BIO Kiszonki są nie tylko smaczne, ale także bogate w korzystne bakterie probiotyczne, które wspierają zdrową florę jelitową. Nasze BIO kiszonki wyróżniają się tym, że są przygotowywane wyłącznie z ekologicznych surowców. Dzięki temu masz pewność, że nie zawierają sztucznych substancji chemicznych ani pestycydów. To prawdziwa bomba witamin i minerałów w naturalnej formie!
Warzywa można spożywać w bardzo różnej postaci. Warto więc sięgnąć także po kiszonki warzywne, które są niejako wpisane w polską tradycję. W domach chętnie sięga się po różne kiszone warzywa i rozkoszuje ich specyficznym, lekko kwaskowatym smakiem. To doskonała przekąska, ale w szczególności dodatek do dań obiadowych czy pożywnych śniadań lub kolacji. Kiszonki można również jeść z chlebem. W sklepie internetowym BIOzFarmy pl. proponujemy kiszonki w słoikach, które możesz zabrać ze sobą w dowolne miejsce i cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem.
Kiszonki ekologiczne ? doskonałe i zdrowe przekąski w sam raz dla Ciebie
Aromatyczne przekąski, które znajdą swoje przeznaczenie zarówno solo, jak i w towarzystwie dań obiadowych, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Kiszonki z warzyw pochodzących prosto z ekologicznych upraw zawierają w sobie wiele witamin, dzięki czemu można je także podawać najmłodszym. Warto zachęcić dzieci do takiego rodzaju przekąsek warzywnych, by później sięgały po nie samodzielnie, ciesząc się nie tylko ich smakiem, ale i korzyściami zdrowotnymi płynącymi z ich spożywania. Kiszonki ekologiczne z naszego sklepu nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów, dlatego też są w pełni naturalne i doskonale smakują. Nasze kiszonki produkowane są z najwyższej jakości warzyw. W zależności od tego, co lubisz, możesz wybrać kapustę kiszoną, na przykład z dodatkiem buraka, pietruszki/selera albo wybrać tradycyjne ogórki kiszone. Poznaj także naturalny zakwas z kapusty, kapustę z grzybami i białe kimchi.
Kiszonki na zimę wzmocnią Twoją odporność
Dlaczego polecamy też kiszonki na zimę? To właśnie w tym okresie brakuje dostępu do świeżych warzyw, dlatego trzeba je czymś zastępować. Kiszonki sprawdzą się z powodzeniem jako alternatywa. Co istotne, świetnie wzmacniają odporność, a zawarte w nich składniki odżywcze wpływają pozytywnie na cały organizm człowieka. Proces kiszenia sprawia, że zostają wzbogacone o witaminy z grupy B. Kiszonki wielowarzywne, a także te przygotowywane z pojedynczego warzywa, zawierają w sobie kwas mlekowy, który uznawany jest za naturalny probiotyk, ponieważ wzmacnia układ odpornościowy i oczyszcza organizm. Warto wzbogacić każdy posiłek o pożywne kiszonki np. kiszoną kapustę. Na BIOzFarmy.pl znajdziesz różne wersje słoiczków z kiszonkami, które pokocha każdy miłośnik warzyw!