Masło Kokosowe,olej kokosowy EXTRA VIRGIN Esent 20

  • masło kokosowe
  • Masło Kokosowe,olej kokosowy EXTRA  VIRGIN  Esent 20
19,67 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 10 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
10 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Olej kokosowy nierafinowany organiczny EXTRA VIRGIN tłoczony na zimno ( z naturalnym zapachem kokosu ).

Olej roślinny w temperaturze pokojowej mający stałą konsystencję ( stąd potoczna nazwa masło ), otrzymywany przez tłoczenie lekko rozgrzanej kopry – orzechów palmy kokosowej. Produkt posiada Certyfikat Soil Association.

 

Działanie.

Masło kokosowe nie tylko nawilża, ale też zapobiega wysychaniu skóry. Zalecany do stosowania na skórę suchą z objawami łuszczycy, egzemy, atopowego zapalenia skóry. Błyskawicznie się wchłania. Nie pozostawia uczucia tłustości, pozostawia skórę nawilżoną, miękką i gładką, maskując jej niedoskonałości ( wyrównuje kolor naskórka, usuwa ciemne przebarwienia).Pozostawia na skórze bardzo miły kokosowy zapach.


Doskonale sprawdza się przy stosowania po opalaniu, dzięki niemu skóra staje się miękka, gładka błyszcząca.


Świetnie sprawdza się jako środek zapobiegający wysychaniu skóry, dla osób mających częsty kontakt z wodą i detergentami.


Ma doskonały wpływ na włosy. Idealne dla osób z suchymi, zniszczonymi włosami z rozdwajającymi się końcówkami i z łupieżem.

 

W temperaturze pokojowej masło ma postać stałą, jest białe i niemal całkowicie bezwonne. W kontakcie ze skórą topi się i zamienia w olej.


Masło produkowane jest na terenie UE (UK/PL) z surowców pochodzących z Południowej Azji. Masło jest dopuszczone do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA. Produkt posiada certyfikat Soil Association. Pakowany jest w atmosferze gazu obojętnego.


W stosunku do wersji rafinowanej, cechuje się jeszcze lepszym wchłanianiem, lepiej odżywia skórę. Nie pozostawia tłustego filmu.

 

Stosowanie.

Masło może być stosowane zamiast kremu do twarzy, pod oczy , szyje na dekolt. W przypadku skóry suchej, może być używane jako środek do demakijażu.


Na włosy stosować w formie maseczki, wmasować dokładnie we włosy i skórę głowy. Po około pół godzinie dokładnie zmyć szamponem.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel