Darmowa dostawa od 249,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Papryka czerwona ekologiczna ok.500g (tacka)

Papryka czerwona ekologiczna ok.500g (tacka)

  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
31,48 zł
/ kg brutto
Sprzedawane po:0.5kg
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt na zamówienie
Produkt na zamówienie
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Po zakupie otrzymasz 31.48 pkt.

Chcesz wiedzieć więcej?Masz do nas jakieś pytanie?
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Certyfikat BIO
Certyfikat BIOTak
Bez glutenu
Bez glutenuTak
Wegański
WegańskiTak

Papryka czerwona ekologiczna (ok. 500g) tacka

Opis

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Oprócz rozmaitych olejków eterycznych nadających charakterystyczny smak i aromat, stanowi także źródło flawonoidów, prowitaminy A, witaminy E, witaminy C oraz potasu, wapnia, magnezu i żelaza. Odmiany czerwone mają większa zawartość barwników, a w tym cennego likopenu. Mówiąc o owocach tej rośliny, nie sposób nie wspomnieć o kapsaicynie, która nadaje im ostrość. Papryki łagodne w smaku mają jej znikome ilości, a te najostrzejsze – nawet 35 tys. jednostek. Warto wiedzieć, że kapsaicyna obecna jest głównie w pestkach oraz białych błonkach papryki.

Jej czerwona odmiana to idealne źródło witaminy C. Ma jej znacznie więcej niż inne warzywa i owoce. Aby w pełni wykorzystać jej właściwości zdrowotne, należy spożywać paprykę na surowo. Witamina C jest bowiem bardzo wrażliwa na wysokie temperatury, pod wpływem których ulega zniszczeniu.

Intensywnie wybarwione papryki są (obok pomidorów) także źródłem likopenu, który znany jest ze swoich właściwości przeciwnowotworowych.  Dla organizmu jest łatwiej przyswajalny, jeśli poddany zostanie choćby niewielkiej obróbce termicznej.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kod producenta
253635
Certyfikat BIOCertyfikat BIO
Tak
Bez dodatku cukruBez dodatku cukru
Tak
Bez dodatku soliBez dodatku soli
Tak
Bez glutenuBez glutenu
Tak
Bez konserwantówBez konserwantów
Tak
WegańskiWegański
Tak
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel