Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie, a miliony osób nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki aromatycznego naparu. Jednak wybierając ekologiczną kawę, możemy cieszyć się nie tylko wspaniałym smakiem, ale także korzystnym wpływem na nasze zdrowie i środowisko. W tym artykule dowiemy się, dlaczego warto sięgnąć po ekologiczną kawę i jakie korzyści niesie ze sobą ten wybór.
Czekolada gorzka z kawałkami karmelu i solą morską Bio 80g - Vivani
Zapytaj o produkt
Czekolada gorzka z kawałkami karmelu i solą morską Bio 80g - Vivani
Składniki
miazga kakaowa*, surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kawałki karmelu* 10 % [surowy cukier trzcinowy*, syrop kukurydziany*, tłuszcz kakaowy*, sól morska, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], sól morska 0,6 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 62 %.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 2371 kJ / 570 kcal
Tłuszcz: 39,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,1 g
Węglowodany: 45,1 g
w tym cukry: 41,6 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,66 g
Informacja alergenna
Może zawierać orzechy, mleko (łącznie z laktozą), zboża zwierające gluten
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.
Marka
Kod producenta
4044889004335
Bez dodatku cukru
Nie
Bez konserwantów
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Wegetariański
Tak
Bez glutenu
Nie
Wegański
Nie
Bez dodatku soli
Nie
Napisz swoją opinię